A+ A A-

Влада оголошує війну архітектурному несмаку

У Мелітополя з'явиться свій дизайн-код фасадів будівель.
Про це депутатам на сесії повідомив Мелітопольський міський голова Іван Федоров. Він зазначив, що вже  вдалося добре попрацювати зі зміною в частині розміщення білбордів в центральній частині міста. Багато бордів було демонтовано. Сьогодні завдання очистити фасади будівель від реклами. Вже розроблений проєкт нового порядку розміщення, за основу взято передовий досвід в державі. За рахунок міського бюджету для основних будівель в центрі міста розроблено макети, як виглядають ці будівлі зараз і будуть виглядати без реклами.

Управлінням комунальною власністю в Мелітополі вже розроблений новий порядок і критерії розміщення реклами. Найближчим часом нові правила будуть обговорюватися в депутатських комісіях, потім їх винесуть на громадські слухання. Після затвердження на сесії всі бізнесмени зобов'язані будуть їх дотримуватися - за недотримання правил благоустрою передбачені штрафи. Так, якщо фасад не буде відповідати нормативам, зазначеним у затвердженому сесією документі, це буде підпадати під статтю 152 КУпАП.

Практика правил розміщення реклами та вивісок для місцевих підприємців давно застосовується у великих українських містах. Так, в Дніпрі за принципом єдиного дизайн-коду магазини розміщують скляні брендовані таблички. Вони зберігають символіку торгових мереж і не закривають мальовничі фасади старовинних будівель.

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

blue green orange red