A+ A A-

Співпраця задля розвитку туризму

Підписано меморандум про партнерство
між Мелітопольською міською  територіальною громадою,   Мелітопольською районною радою, територіальними громадами Мелітопольського району, Національною туристичною організацією України та Запорізькою обласною туристичною асоціацією 05 березня 2021 року. Підписанти співпрацюватимуть задля розвитку туристичного потенціалу об'єднаного Мелітопольського району.

Меморандум про партнерство та співробітництво, окрім Мелітопольської міської територіальної громади та Мелітопольської районної ради, підписали 13 громад об'єднаного Мелітопольського району. У церемонії підписання вони брали участь в тому числі і в офлайн-форматі.Мелітопольський міський голова Іван Федоров наголосив, що в результаті децентралізації та адміністративно-територіальної реформи на карті Запорізької області утворився найбільший за площею Мелітопольський район, що об'єднав в собі чотири колишніх района та близько 300 тисяч мешканців.

Разом з об’єднанням з`явився  найпотужніший унікальний ресурс для розвиткусубрегіону – понад 150 кілометрів узбережжя Азовського моря, Молочного та Утлюцького лиманів, які є дуже привабливими для туристів.

Розвитком туристичного напрямку міська команда серйозно займається вже кілька років. Мелітополь є учасником і лідером багатьох успішних національних і міжнародних пілотних проектів. І зараз разом з іншими громадами Запорізької області, давніми і надійними партнерами: німецькою міжнародною організацією GIZ, Національною туристичною організацією України, готові розпочати співпрацю у новому «пілоті» зі створення мережі регіональних і локальних туристичних організацій.

Як було відзначено під час заходу, ідписання даного Меморандуму про співробітництво стало вдалим стартом великої роботи з перетворення нового Мелітопольського району на сучасну українську туристичну Мекку, кінцева мета якої – економічне зростання субрегіону та комфортне проживання його мешканців.

Президент Національної туристичної організації України Іван Ліптуга розказав, що в рамках децентралізації в Україні буде створено 120 локальних туристичних організацій.

Аналіз показав, що туризм у внутрішньому валовому продукті України займає 11,6 % від загального обсягу економіки. Це велика цифра. Вже розроблено стратегію розвитку туризму до 2026 року. Мелітопольський район, який 25 лютого підписував Меморандум (на Азовському форумі регіонального розвитку), системно підходить до роботи і сьогоднішній Меморандум є гідним доповненням цього документу, відзачив пан Ліптуга.

Проєкт підтримує давній партнер Мелітополя — Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ.

За матеріалами сайту https://mlt.gov.ua

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

blue green orange red