A+ A A-

Впровадження картки містянина

Після запуску мобільного додатку Melitopol Smart City в Мелітополі

впроваджують картку містянина. 09 березня відбувся круглий стіл, на якому  представники місцевої влади, Агенції розвитку Мелітополя, фонду Фрідріха Наумана і керівники мелітопольських банків обговорили, яким чином вона буде реалізована.

 

Картка мелітопольця, або «СмартКа», це не тільки платіжний інструмент. ЇЇ можна використовувати для отримання пільг, знижок, користатися в громадському транспо
Гості круглого столу мали можливість поспілкувалися по відеозв'язку з експертом по впровадженню Smart City в Києві Максимом Андрієнко. Він розповів, як працює аналогічна картка жителя в Києві та Дрогобичі.

Планується випуск декількох видів карток — для пільгового проїзду в громадському транспорті, стандартного та проїзду для школярів. Проект передбачає певний функціонал - електронний квиток, знижки в супермаркетах і аптеках. Корисним проєкт буде і для батьків школярів. З часом вони зможуть відстежувати шлях дитини в міському транспорті, а також перевірити, як вона харчувалась в школі, о котрій годині прийшла до навчального закладу тощо.

Сьогодні розглядаються два варіанти — прив'язки «Смартки» до основної банківської карті або впровадження окремої карти.

Нагадаємо, що мобільний додаток Melitopol Smart City отримав відзнаку конкурса Міністерства цифрової трансформації України як успішний кейс взаємодії влади з громадськістю.

Додаток Melitopol Smart City сьогодні доступний в PlayMarket і AppStore. Він  дозволяє записати дитину в дитячий садочок, дізнатися графік роботи міських закладів та установ, ознайомитись з графіком руху поїздів та маршруток, переглянути афішу міських заходів тощо. Проєкт реалізовано за підтримки Фонду Фрідріха Наумана.

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

blue green orange red