A+ A A-

Здоров`я понад усе

В Мелітополі продовжують модернізувати медичні заклади.

11 березня після реконструкції презентували інфекційну лікарню. Будівля медичного закладу була капітально відремонтована вперше за 44 роки свого існування.

Капітальний ремонт інфекційної лікарні розпочався за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку та співфінансування з місцевого бюджету у 2020 році.

Сьогодні лікарня має усе необхідне устаткування. Її потужність - 100 ліжок (60 дитячих, 40 дорослих, приймально-діагностичне відділення з ліжками для надання невідкладної допомоги). В медичному закладі обладнана вентиляційна система, за допомогою якої усі боксовані та напівбоксовані палати будуть мати негативний тиск, що вкрай важливо при роботі з особливо небезпечними вірусними інфекціями, включаючи COVID-19. Лікарня забезпечена гарячою водою, аварійною системою енергозабезпечення, хлораторною для знезараження стоків від інфекційної лікарні.

Один з ключових моментів — у новій інфекційній лікарні передбачено 129 точок подачі кисню, що вкрай важливо для пацієнтів із COVID-19 та іншими вірусними пневмоніями. Для пацієнтів передбачені кнопки виклику медичного персоналу. В медичному закладі також працюватимуть клінічна та бактеріологічна лабораторія.

На території медичного містечка поетапно створюється потужний медичний центр, де в сучасних умовах будуть надавати якісні медичні послуги мешканцям всього об'єднаного Мелітопольського району.

Зазначимо, що мелітопольська інфекційна лікарня є базовим закладом для надання медичної допомоги пацієнтам з особливо небезпечними хворобами, включаючи COVID-19 для мешканців м. Мелітополя та прилеглих районів та обслуговує біля 290 тис. населення. В середньому щороку тут отримують меддопомогу від 3 до 4,5 тисяч осіб. У 2020 році проліковано 2836 осіб, з них з COVID-19 – 706 осіб (в тому числі 14 дітей), з підозрою на COVID-19 - 420 осіб (з них 2 дітей).

За матеріалами сайту mlt.gov.ua

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

blue green orange red