A+ A A-

Науковці створюють нові смачні продукти

Мелітопольська черешня є брендом міста.

Однак крім черешні, яку часто називають годувальницею, в Мелітополі великим попитом користуються плоди вишні. Але насолодитися кісточковими культурами в свіжому вигляді ми можемо тільки в літній період. Вчені факультету агротехнологій і екології ТДАТУ ім. Д. Моторного шукають альтернативні шляхи для продовження використання плодів черешні і вишні як в свіжому, так і переробленому вигляді. Джеми, конфітюри, цукати і заморожені напівфабрикати - це спектр продукції, яка досліджується і доповнюється новими смаковими компонентами на кафедрах плодоовочівництва, виноградарства та біохімії, харчових технологій та готельно-ресторанної справи. Науковці  прагнуть створити інноваційні рецепти продуктів переробки кісточкових культур і представити споживачам нашого краю і гостям брендову плодову продукцію, яка стане візитною карткою регіону.

У березні відбулися кулька розширених відкритих дегустацій зразків джемів і варення, а також цукатів з вишні і черешні, виготовлених за інноваційною рецептурою. Присутні могли познайомитися з продукцією і проаналізувати її відповідність чинному ГОСТу. На західи були запрошені вчені, технологи-практики з питань як вирощування, так і переробки плодів черешні та вишні наукової станції садівництва імені М.Ф. Сидоренка, представники місцевої влади, активні жителі міста.

За відгуками присутніх серед представників вишні "виділився" сорт «Шалунья», продукція з якого мала оптимальну консистенцію і показники смаку, а з плодів черешні продукція з місцевих сортів: «Мелітопольська чорна», «Корд», «Дрогана Жовта».

За матеріалами публікацій в ЗМІ (mlt.gov.ua , ria-m.tv)

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

blue green orange red