A+ A A-

Туристичний бренд Приазов`я

На замовлення проєкту USAID "Економічна підтримка Східної України"
український дизайнер Дмитро Буланов розробив бренд-бук та логотипи туристичного бренду туристичної дестинації Приазов`я , які було онлайн представлено у лютому на інформаційній сесії для туристичного активу Запорізької області. 09 квітня нову айдентику презентовано онлайн мешканцям Млітопольського району.

 

Як відзначила на початку презентації віце-мер Мелітополя  Ірина Рудакова, місто Мелітополь, як і весь Мелітопольський район є частиною прекрасного та гостинного Приазов’я. Сьогодні розвиток внутрішнього туризму відкрив нові можливості. Збільшення частки місцевих споживчих товарів та продуктів харчування, які споживають туристи, дозволить отримувати додаткові надходження до місцевих бюджетів.

Про великий потенціал та перспективу залучення інвестицій до Мелітопольського краю у складі Приазов`я в ході презентації розповів консультант проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» (USAID ERA), голова Асоціації Індустрії Гостинності України Олександр Лієв. Він зазначив, що головною метою цього бренду є приваблювання туристів до Приазовського узбережжя, що веде за собою цілу ланку змін та покращень, як для громади так і для бізнесу.

В свою чергу Дмитро Буланов розповів про принципи, якими вони керувалися при виборі назви бренду та ті особливості та родзинки Приазов`я, що надихнули на створення логотипу.

В основу нової айдентики (фірмового стилю) і туристичного бренду увійшли вже знайомі символи і бренди п'яти ключових локацій Приазов'я: Генічеськ, Бердянськ, Кирилівка, Маріуполь, Мелітополь. Бренд для Приазовського регіону розробили креативне бюро Bulanov büro і White Studio Design спільно з командою Zruchno.Travel.

За кілька місяців були створені три концепції, які після доопрацювання стали основою для єдиного візуального рішення. Образом, яким надихнулися розробники для створення першої концепції "Відкрий Приазов'ї!", став значок у вигляді стрілки навігації, яку ми завжди бачимо, плануючи подорож, наприклад, на Google-картах. Потім експерти помітили, що він нагадує паперовий літачок - образ, що символізує дитинство. Після доопрацювання цей символ став сформуватися в новий візуальний образ, що нагадує віяло, сонце, пляжний парасольку або квітку. В основу другої концепції "Яскраве Приазов'ї" увійшли образи скіфських золотих прикрас. Логотип був з'єднання трьох символів: сонця, піна (позначки геопозиції) і мушлі. А третя концепція розповідала про п'ять маяків Приазовського краю: Нижній і Верхній Бердянські, Білосарайський, Генічеський та Бірючий.
Підсумковий варіант, який був презентований, об'єднав в собі найкраще з трьох концепцій. Логотипом став літачок, що трансформується в квітку, а слоганом - "Яскраве Приазов'я". Тепер їх можна використовувати для брендування сувенірної продукції, маркування туристичних маршрутів, розміщення інформації на інтернет-ресурсах, транспорті та ін.

Варто відзначити, що створення візуального стилю Приазов'я - лише один з кроків в роботі з розвитку туризму в регіоні. Уже через два місяці відбудеться презентація дорожньої карти розвитку туризму Приазов'я.

ЗМІ про захід

ЗМІ про захід

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

blue green orange red