A+ A A-

Вражаючі результати співпраці

Завдяки Проєкту ПРОМІС впродовж останніх декількох років містам Запорізької області вдалось досягти суттєвих позитивних змін у зміцненні муніципального управління, впровадженні демократичного врядування та економічному розвитку. Для них були розроблені важливі стратегічні документи, проведено десятки навчальних заходів та успішно реалізовано ряд ініціатив, які в комплексі створили міцну опору для подальшого зростання громад.

Все це стало можливим, зокрема, завдяки співпраці області з проектом міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС), який впроваджувала Федерація канадських муніципалітетів за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади. Діяльність Проекту ПРОМІС відбувалась за постійної підтримки міських рад і обласної держадміністрації та активної участі місцевих громадських організацій.

Загалом Проект ПРОМІС охопив 16 міст у 4 областях України - Вінницькій, Запорізькій, Полтавській та Івано-Франківській. З квітня 2015 року до березня 2021 року велика команда експертів працювала в Україні в трьох ключових напрямках: запроваджували модель “відкритого врядування”, розвивали малий і середній бізнес та поліпшували співпрацю між різними рівнями влади. 

У Запорізькій області містами-партнерами Проекту були Запоріжжя, Енергодар, Мелітополь і Бердянськ. Команда експертів надала їм підтримку у запровадженні інструментів демократичного врядування. Також для усіх міст були розроблені стратегії розвитку та різнопланові програми з розвитку малого й середнього бізнесу.

Для Енергодара, Бердянська та Мелітополя були розроблені маркетингові стратегії, а для останнього - надана підтримка при створенні та просуванні міського бренду. Крім цього, за сприяння Проекту ПРОМІС для Запорізької області розробили ряд важливих інвестиційних інструментів, зокрема інвестиційні паспорти Запоріжжя, Мелітополя і Бердянська, а також інвестиційний портал Мелітополя

За підтримки Проекту ПРОМІС у Запорізькій області було втілено десятки ініціатив, які започаткували або ж підсилили якісні зміни в житті громад. Наприклад, у Мелітополі відбувся запуск швейного соціального підприємства “Зшито круто”, де працевлаштовують жінок із вразливих груп: постраждалих від насильства, внутрішньо переміщених, безробітних, з інвалідністю та інших. Також Проект ПРОМІС долучився до розробки норм специфікації для мелітопольської черешні, що допомогло офіційно визнати місцеву ягоду міжнародним брендом. Тим часом у Запоріжжі створили навчальний центр перекваліфікації ветеранів АТО і ООС за спеціальністю «Газоелектрозварювальник» і обладнали виробничий цех, де вони можуть працювати. В Енергодарі було відкрито молодіжний бізнес-консалтинг-центр «Резидент» — креативний простір для роботи, розвитку та відпочинку молоді. 

Про весь спектр реалізованих ініціатив та ключові досягнення Проекту ПРОМІС читайте у звіті про результати впровадження Проекту ПРОМІС за посиланням.

 

 

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

blue green orange red