A+ A A-

У місті створять Музей Черешні

У рамках співпраці з USAID

влада та громадськість беруть участь у створенні концепції майбутнього Музею Черешні.

Яу відзначила консультанатка проєкту Анна Романова, Мелітополю у Дорожній карті розвитку туристичної дестинації  відведена дуже серйозна роль — хаба, який на шляху до всіх туристичних місць Приазов'я, иісто та район в змозі  самостійно забезпечувати узбережжя продуктами туристичного споживання. Дорожня карта розвитку туристичної дестинації Приазов’я, яку також було презентовано у ході хзасідання робочої групи з реалізації маркетингової стратегії міста, розроблена на 2021-2030 роки. Збільшення туристичного потоку вдвічі, подовження туристичного сезону до 9 місяців — таким буде результат її втілення

Музей черешні стане туристично-інформаційним центром, де турист зможе купити туристичні продукти, тури. Це унікальний проєкт. За останні роки сприйняття Мелітополя серед українців дуже змінилось. Всі тепер знають: якщо черешня — то це Мелітополь, - наголосила Анна Романова.

Під час зустріч з консультанткою Мелітопольський міський голова Іван Федоров зазначив, що довгий час Мелітополь був містом, що асоціювалось виключно з машинобудівництвом та частково з садівництвом. Сьогодні ж перспективним для нас є напрямок туризму.

 - Мелітопольський район укрупнився - тепер на нашій території проживають більше 300 тисяч населення. Важливо, що у склад нового Мелітопольського району увійшло майже 100 кілометрів Азовського узбережжя. Тож, наш регіон має колосальний туристичний потенціал і задача нашої команди — розкрити його. Ми вдячні вам та проєкту USAID “Економічна підтримка Східної України” за допомогу у розвитку напрямку туризму. Головна родзинка Мелітополя та Мелітопольського району — мелітопольська черешня. Декілька років ми маємо ідею створити в Мелітополі музей черешні. Сподіваюсь, що з вашою допомогою нам вдасться реалізувати цей проєкт, - привітав Анну Романову Мелітопольський міський голова.

Консультантка проєкту USAID ERA подякувала Мелітополю за трепетне ставлення до всіх донорських проєктів. І повідомила, що виступає амбасадором нашого міста – на робочу зустріч з керівництвом Мелітополя вона прийшла в сережках з черешнями, які носить як талісман.

Перша концепція майбутнього Музею черешні буде презентована на початку липня. Консультантка проєкту USAID ERA впевнена: він стане справжнім магнітом для гостей нашого регіону.

За матеріалами сайту mlt.gov.ua

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

blue green orange red