A+ A A-

Комфортне та безпечне місто

У співпраці з ПРООН та Нацполіцією

ГО «Запорізька обласна федерація скандинавської ходьби» реалізує проєкт  «Створення безпечних умов руху в темну пору доби для пішоходів і водіїв міста шляхом популяризації використання світловідбивних елементів як елементів одягу».

 

25 червня відбулася прес-конференція з нагоди старту проєкту, участь в якій взяли представники міської влади, громадськості та Національної поліції.
 
Як йшлося на заході, за статистикою Нацполіціі в 2020 році в місті Мелітополі кількість наїздів на пішоходів збільшилася на 76% в порівнянні з 2019 роком, а кількість ДТП з постраждалими пішоходами збільшилася на 78%, причому кількість поранених в результаті таких аварій зросла на 82%.

Переважно причиною стає погана видимість пішоходів через слабке освітлення проїжджої частини, особливо з-за погодних умов, в сутінках і вночі.

На вирішення цієї проблеми розроблені вимоги до пішоходів на державному рівні (п. 4.4 ПДР), але без ефективної інформаційної кампанії за участю лідерів громадської думки в формування відповідального свідомості пішоходів неможливо досягти позитивних результатів. Проєкт ставить на меті підвищення безпеки учасників дорожнього руху (пішоходів і водіїв) шляхом проведення інформаційної кампанії та забезпечення светотбівнимі елементами, що сприятиме зменшенню кількості ДТП.

Цей проект є дуже важливим для забезпечення безпеки пішоходів, попередження ДТП і підвищення загальної культури всіх учасників дорожнього руху. Також цей напрямок закладено в профіль громади Мелітополя.

Це не перший проєкт ПРООН, який реалізує громадськість та Нацполіція разом.

Крім того, ПРООН підтримує створення гідних умов для роботи правоохоронних органів. Цього року  в області буде відремонтовано 14 опорних пунктів поліції, 5 з яких -  у Мелітополі (по вул. І. Алексєєва, 30, вул. Гагаріна, 6, вул. О. Гончара, 77, вул. Дружби, 222 та вул. Чкалова, 168).

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

blue green orange red