A+ A A-

Концепція Музею Черешні

У конференц-залі Центру надання адміністративних послуг
05.07.2021 відбувся круглий стіл щодо презентації концепції музею Черешні, який з’явиться в Мелітополі вже в наступному році. Чим дивуватиме Мелітополь туристів, гостям розповіла експерт розвитку туристичної індустрії, доктор економічних наук, виконавчий директор Асоціації індустрії гостинності України Ганна Романова, яка і приготувала концепцію.
Музей Черешні буде розташований в історичному центрі Мелітополя по вул. Грушевського, 16, неподалік від мелітопольського міського краєзнавчого музею, в будівлі старої аптеки. Головне завдання, щоб цей невеликий за площею музей, став великим по наповненню і значенням для Мелітополя і всієї України.

«Ідея гастрономічних музеїв в світі не нова. Так, у Великобританії є єдиний в світі музей гірчиці, в Бельгії – музей Картоплі Фрі, у Франції – музей Фуа-гра, в Італії – музей М’яса, а в Одесі – музей Шабських вин. У всіх цих музеях можна дізнатися історію продуктів, відвідати дегустаційний зал, придбати сувеніри, брендовану продукцію, зробити фотографії в тематичних фотозоні, в загальному, провести час з користю. Саме таким музеєм повинен стати унікальний музей Черешні в Мелітополі», – зазначила Анна Романова.
Для створення музею знадобиться залучити з різних джерел понад 10 млн грн. Планується, що в музеї будуть впроваджені сучасні смарт-технології, контактні скульптури, діорами і мінімум 50 експонатів. Також планується пропонувати відвідувачам мінімум 30 видів оригінальних сувенірів.
За словами Анни Романової, музей черешні повинен приймати близько 100 тисяч відвідувачів на рік, і вже за перший рік роботи повинен принести 5 млн. грн.
Перший заступник міського голови Ірина Рудакова повідомила, що в Мелітополі розроблена «дорожня карта» з розвитку в місті туристичного напрямку.
Уздовж вул. Грушевського, де буде відкрито музей Черешні, планується висадити сакури, встановити біля музею тематичну скульптуру, висвітлити вулицю ліхтарями у вигляді черешень, і встановити лавочки за рахунок коштів благодійників.
При цьому на кожній лавочці буде вказано, хто її придбав і з якого приводу. Також заплановано виготовлення фото зони «Melitopol loves U» з серцем у вигляді черешні. Зроблені світлини прославлять наше місто і музей Черешні у соцмережах, що підніме імідж Мелітополя, як туристичного міста.
Урочисте відкриття музею Черешні заплановано на червень 2022 року – до фестивалю «Черешньово».

Також у серпні 2020 року Агенція розвитку Мелітополя проводила тренінг зі створення культурного туристичного продукту та фестивалів. Чотири кращих ідеї будуть реалізовані в рамках програми USAID «Економічна підтримка Східної України».

Джерело

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

blue green orange red