A+ A A-

Плани вирішення проблем курортів

У Запорізькій області на виїзній колегії
представники територій разом з обласним керівництвом обговорили підсумки проведення курортно-оздоровчого сезону та заходи з розвитку курортів і туризму в регіоні. Справжнім викликом для туристичних, санаторно-курортних закладів та дитячих оздоровчих закладів у Кирилівці та Бердянську, які сумарно щороку приймають більше 3 мільйонів туристів, стало нашестя медуз. Науковці стверджують, що це відбувається за трьома причинами: збільшення солоності Азовського моря, аномально високих температур та зменшення кількості опадів.
Голова ЗОДА Олександр Старух зазначив, що проблеми осолонення моря і збільшення кількості медуз варто вирішувати системно. В іншому випадку наші курорти не відвідуватимуть туристи, а значить, громади півдня не матимуть доходів.
Окремого вирішення потребує і питання водозабезпечення селища Кирилівка. Ця проблема вирішується вперше за десятки років. За ініціативою народного депутата України Сергія Мінько і в рамках Азовського форуму регіонального розвитку Кирилівка за підтримки Мелітополя вже займається розробкою проєктно-кошторисної документації для будівництва централізованої системи водопостачання та водовідведення у Кирилівці з відведенням каналізаційних стоків на центральні очисні споруди міста. Кошти на розробку документації були виділені з бюджетів трьох рівнів — Запорізької обласної, Мелітопольської міської та Кирилівської селищної рад.

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

blue green orange red