A+ A A-

На шляху з'являються вело-зупинки

Для тих, хто любить подорожувати
і відкрити для себе чудові краєвиди степів Приазов'я, берегів лиманів та Азовського моря Мелітопольщини було створено веломаршрут, що пролягає від Маріуполя до о. Сиваш.Завдяки громадській організації «Спільно HUB» за підтримці Агентства США з міжнародному розвитку (USAID) в рамках проекту «Дорога додому» на маршруті, який матиме загальну протяжність близько 377 км, через кожні 50 км встановлені 10 облаштованих зупинок для туристів, на яких можна відпочити, зарядити гаджети та розвести багаття.
Координатори проекту звернулись до громадян з проханням:

«Ми хотіли б прокласти дорогу та стежки для зв’язку між українським Донецьком та Кримом, якими ми їх пам‘ятаємо, та людьми, які за різних обставин знаходяться на непідконтрольних Україні територіях.

І саме для того, аби відчути землю, повітря, запахи, які наближають нас до тимчасово окупованих Криму та Донецька, ми запрошуємо вас у велосипедну подорож від Маріуполя до озера Сиваш.

Зовсім скоро на всіх байкпоінтах з'являться стенди з інформацією про веломаршрут, але вже зараз можна планувати свою велоподорож вздовж лиману і використовувати цей інфраструктурний об'єкт за призначенням - перепочити, перекусити, полюбуватись природою та навіть посмажити сосиски на мангалі.

Прохаємо позначати нашу сторінку на своїх фото-звітах відвідин байкпоінтів та використовувати хеш-тег #СтепBikeStep.

Також закликаємо берегти власність громади та прибирати за собою сміття.

І тоді таких дуже необхідних і цікавих інфраструктурних об'єктів ставатиме ще більше!»

Велосипедні альтанки (англ. - bikepoint) для відпочинку та можливої ночівлі минулої неділі з'явились в селі Мордвинівка Новенської громади та на березі Молочного лиману в дуже живописному місці біля села Шелюги Якимівської сільської ради.

Веломаршрут від Маріуполя до озера Сиваш завдяки краєвидам, цікавим місцям, емоціям стане незабутньої подорожжю Азовським узбережжям і наш край може стати туристичною меккою для прихильників активного відпочинку.

Джерело

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

blue green orange red