A+ A A-

Розвиток інфраструктури

В об'єднаному Мелітопольському районі продовжується робота
з розробки проєкту будівництва централізованої системи водопостачання та водовідведення у Кирилівці з відведенням каналізаційних стоків на центральні очисні споруди Мелітополя. Перспективи цього масштабного проєкту підрядникаи, спеціалісти, вчении та представники влади обговорили 23 листопада.
Проблема відсутності системи водопостачання та водовідведення десятиліттями не давала повноцінно розвиватися Кирилівці, що є одним з головних курортів нашого регіону. На сьогодні єдиний доступний спосіб вирішити цю гостру проблему — підключити Кирилівку до центральних очисних споруд Мелітополя.
На сьогодні вже проведена тендерна процедура, визначений підрядник по проєктуванню — ТОВ “Омега Вест Трейд”. На розробку проєкту виділено близько 8 мільйонів гривень.
Щодо водопостачання, то сьогодні розглядають три варіанти: брати воду з каналу, зі свердловини з Шелюг та дніпровську воду. Який з цих варіантів виявиться найоптимальнішим, вирішать експерти.
Запланована дата закінчення розробки проєкту — весна 2022 року. Його реалізація має величезну соціальну значущість не лише для Мелітопольського району, а й для всієї країни. Будівництво централізованої системи водопостачання та водовідведення у Кирилівці зробить її не тільки комфортним курортом, а й вирішить одну з найгостріших екологічних проблем — забруднення Азовського моря та Молочного лиману стічними водами.

За матеріалами mlt.gov.ua

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

blue green orange red