A+ A A-

Черешневе Меню

У Мелітополі навіть узимку можна поласувати черешнею!
Щоправда, не свіжою, а цукатами та джемом з місцевої ягоди. У місті з'явилася торгова марка, яка має намір просувати географічне зазначення "Мелітопольська черешня" далеко за межами Мелітополя та всієї України.Джеми та цукати ТМ «Cherry&Sweets» сьогодні можна зустріти у кав'ярнях та кондитерських нашого міста. Оголошення про продаж черешневих ласощів також з'явилися у соціальних мережах.
Але спочатку за розробку ідеї черешневих солодощів та їх рецептур, підбір сортів взялися дослідники ТДАТУ імені Дмитра Моторного. Переробці черешневої продукції присвячено наукову роботу декана факультету агротехнологій та екології вишу Ірини Іванової. Пані Ірина зареєструвала бренд "Cherry&Sweets", на фінальній стадії патентування торгової марки.

У ТДАТУ паралельно продовжують вивчати черешню у всіх можливих аспектах та націлені на виробництво нових видів продукції.

Створюються солодощі з найкращих сортів черешні української та зарубіжної селекції, зазначає пані Ірина. Для виробництва використовуються лише природні консерванти. У джемах більшість цукру замінена стевією, тому їх сміливо можна назвати низькокалорійними і вводити в раціон дієтичного харчування. Поки черешневі делікатеси можна придбати як самостійні продукти, але Ірина вже веде переговори з місцевими рестораторами про те, щоб розробити «черешневе меню», в якому і самі цукати, і сироп, як побічний продукт їх виробництва, може використовуватися як компоненти окремих десертів та напоїв.

Більшість солодощів, які зараз є у продажу, створювалися із плодів у сезон дозрівання. Але деякі сорти благополучно переносять заморожування. Тож створити цілорічне «черешнєве меню» для міста цілком можливо. Сторінка продукції у соцмережі
За матеріалами mv.org.ua

Весь контент доступний за ліцензією Creative Commons Attribution 4.0 International license, якщо не зазначено інше.

blue green orange red